We claimen steeds meer kleine schades

Voorheen bespaarden we ons vaak de moeite van het invullen van formulieren voor kleine schades. Maar nu het crisis is, willen we elk tientje schade terug hebben van de verzekeraar. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Z.


Verzekeraar ASR merkt dat er in 2012 veel meer schadeclaims moesten worden uitbetaald. Ook Univé, Delta Lloyd en Nationale Nederlanden zien het aantal claims fors toenemen, vooral op de inboedel-, aansprakelijkheids- en reisverzekering. Juist kleine bedragen worden vaker geclaimd, zoals schade aan het schermpje van een smartphone. Volgens ASR-topman Jos Baeten komt de stijging door de crisis: "Het is niet met zekerheid te zeggen, maar het is ons gevoel dat mensen eerder schades claimen, omdat de particuliere huishoudens meer onder druk staan dan in het verleden."


Kapotte gadgets
Wat ook opvalt is dat er veel meer schadeclaims voor telefoons en tablets bij de verzekeraars binnenkomen op het moment dat er een nieuw model op de markt komt. Maar of dat kwade opzet is, durven verzekeraars niet te zeggen. Ook schieten we de rekening van een nieuw exemplaar of van reparatie liever niet meer voor. De verzekeraar moet steeds vaker rechtstreeks uitbetalen.

source: www.rtl.nl

> Meer nieuws

ImeiXS/ReciperoXS
Schenkkade 50
2595 AR Den Haag
Nederland


info(at)imeixs.com
T  +31 (0)15 30 30 333
F  +31 (0)15 25 16 966

Afmelden nieuwsbrief

x
Vul uw e-mail in om uzelf af te melden van de nieuwsbrief.