‘Vijf internetapparaten per persoon in 2017’

Geplaatst op 04-06-2013

Over vier jaar heeft iedereen gemiddeld vijf apparaten in zijn directe omgeving die met internet zijn verbonden, volgens netwerkspecialist Cisco.
Schermafbeelding 2013-05-30 om 14.24.17


Dat kan een televisie zijn of een tablet maar ook een koelkast of een digitale thermostaat. Cisco definieert het begrip ‘internetapparaat’ dan ook breed, maar laat wel zien dat online toestellen dan zijn doorgedrongen tot de haarvaten van de westerse economieën.
Over de veiligheidsrisico’s daarvan spreekt het bedrijf niet in zijn update op de Visual Networking Index.
Dit laat zien dat leveranciers van producten en diensten niet meer enkel voor het vaste web moeten ontwerpen. De kans is zelfs groter dat hun uitingen op een mobiele drager worden genuttigd dan op een groot, vast computerscherm in een hobbykamer.
‘Pratende apparaten’, ook wel aangeduid met ‘machine-to-machine-communications’, gaan tot en met 2017 zes keer meer verkeer genereren. Dat lijkt niet veel, maar omdat machines vaak voldoende hebben om basale signalen en datapakketten (veel kleine beetjes) is dat een enorme toename. Drie procent van het mondiale internetverkeer vindt zijn oorsprong over vier jaar in m2m-relaties.

De pc heeft volgens Cisco’s jaarlijkse publicatie over een paar jaar zijn langste tijd wel gehad. In 2017 wordt het omslagpunt bereikt waarop nog maar de helft van het internetverkeer via een pc gaat. De rest van de data vindt zijn weg via andere, vaak mobiele, dragers naar de eindgebruiker.

source: www.emerce.nl

> Meer nieuws

ImeiXS/ReciperoXS
Schenkkade 50
2595 AR Den Haag
Nederland


info(at)imeixs.com
T  +31 (0)15 30 30 333
F  +31 (0)15 25 16 966

Afmelden nieuwsbrief

x
Vul uw e-mail in om uzelf af te melden van de nieuwsbrief.