Smartphone van vrouwen vaker gestolen dan die van mannen

Geplaatst op 25-06-2013

Van vrouwen wordt de smartphone vaker gestolen dan van mannen. De reden? Vrouwen leggen vaker dan mannen hun telefoon of een ander gadget 'even op de bar of tafel' in de horeca.  

Dat zegt Leo Grunberg van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Hij baseert dit op het aantal aangiften. KHN begeleidt het project dat moet leiden tot een daling van het aantal roofovervallen in tien uitgaansgebieden in de grote steden. In een split second

Het gaat er heel geraffineerd aan toe, weet Grunberg: "Je zit aan de bar en legt bijvoorbeeld even je iPhone op de bar. Dan komt er iemand naast je staan die de krant lijkt te willen gaan lezen. Hij legt hem even over je telefoon op de bar en trekt hem met je mobieltje weer terug. Dat gaat echt in een split second." De gouden tip is dus: houd die telefoon veilig in je zak of tas.

Op straat maken de dieven, meestal tussen de 15 en 25 jaar, het nog bonter. "Mensen die vanuit de horecagelegenheid naar de auto of fiets lopen, zijn door de alcohol vaak niet altijd even alert meer. Dan komen er gasten om je heen staan en rippen ze in no time je telefoon of ander gadget", vertelt Grunberg.Straatrover houdt van koptelefoon

De campagne om deze overvallen tegen te gaan, richt zich op het gedrag van de eigenaren van dure telefoons en gadgets, omdat het daar vaak al fout gaat. Grunberg: "Ik had vroeger een walkman van 40 gulden, maar tegenwoordig dragen mensen vaak voor 1000 euro aan apparatuur bij zich. Dat realiseren veel mensen zich niet. Niet alleen smartphones, maar ook koptelefoons van bijvoorbeeld Beats by Dr. Dre zijn erg populair bij straatrovers."

Wel is het aantal staatroven in Nederland met 20 procent gedaald in de afgelopen vijf maanden. De pakkans is in vergelijking met 2012 ruim 42 procent hoger. En dat komt niet alleen door agenten, maar ook door 'goed oplettende burgers', zo zegt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

source: www.rtlnieuws.nl

> Meer nieuws

ImeiXS/ReciperoXS
Schenkkade 50
2595 AR Den Haag
Nederland


info(at)imeixs.com
T  +31 (0)15 30 30 333
F  +31 (0)15 25 16 966

Afmelden nieuwsbrief

x
Vul uw e-mail in om uzelf af te melden van de nieuwsbrief.