Reisverzekeraars keren 200 miljoen uit

Geplaatst op 19-07-2013


Nederlandse reisverzekeraars hebben vorig jaar in totaal bijna 200 miljoen euro aan claims voor gestolen, verloren en beschadigde spullen uitgekeerd. Dat is bijna net zo veel als in 2011. 

Dat meldde het Verbond van Verzekeraars donderdag.


Het meeste verzekeringsgeld werd uitgekeerd voor schade of diefstal van koffers en tassen, gevolgd door mobiele telefoons en brillen. De brancheorganisatie benadrukt dat een reisverzekering helpt als zich een probleem voordoet, maar dat voorkomen beter is dan genezen.


De ANWB meldde onlangs dat er dit jaar tot nu toe 11 procent meer tijdelijke reisverzekeringen zijn afgesloten dan een jaar geleden. Ook het verbond signaleerde een stijging van het aantal zogeheten aflopende reisverzekeringen, die specifiek voor een vakantie worden afgesloten.


Het aantal doorlopende reisverzekeringen is sinds begin dit jaar wel afgenomen, maar vormt nog steeds de hoofdmoot. 3 op de 5 vakantiegangers die naar het buitenland reizen, hebben zo'n doorlopende verzekering. Bij de Nederlanders die dit jaar in eigen land op vakantie gaan, is dat 2 op de 5.


De verzekeraars dringen erop aan bij diefstal en verlies van bagage, reisdocumenten en geld altijd direct aangifte te doen bij de politie en een afschrift te vragen van het proces-verbaal om later te kunnen indienen bij de verzekeraar.


source: www.bnr.nl

> Meer nieuws

ImeiXS/ReciperoXS
Schenkkade 50
2595 AR Den Haag
Nederland


info(at)imeixs.com
T  +31 (0)15 30 30 333
F  +31 (0)15 25 16 966

Afmelden nieuwsbrief

x
Vul uw e-mail in om uzelf af te melden van de nieuwsbrief.