Lek Vodafone: RTL Nieuws blokkeert telefoon minister

Geplaatst op 14-10-2013

De telefoon van Vodafone-klanten kan door iedereen met één simpele handeling geblokkeerd worden. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Vodafone heeft 5,3 miljoen klanten, onder wie ministers, staatssecretarissen en Kamerleden.


Die zijn allemaal op afstand te blokkeren. Om het gemak te bewijzen heeft RTL Nieuws zojuist de telefoon van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken geblokkeerd. Bij veel providers is het lastig om een telefoon te blokkeren, maar niet bij Vodafone.


Blokkeren is simpel


Vodafone vraagt eigenlijk niets van je. Sterker nog, het gaat doodeenvoudig. Je belt naar een nummer waar je een stem op een bandje hoort vragen om het telefoonnummer dat geblokkeerd moet worden. Tik het nummer dat je wil blokkeren in, en klaar ben je. Of het nu je eigen telefoon is of die van een ex, wildvreemde, of een minister. Er wordt geen enkele controlevraag gesteld.


Dat dit ook bij ministers kan, is extra gevoelig. In 2011 kraakten verslaggevers van EenVandaag al de voicemails van politici. Vodafone moest toen diep door het stof en beloofde het beveiligings- en privacybeleid opnieuw tegen het licht te houden.


Vodafone erkent probleem


Nadat RTL Nieuws bij Vodafone aan de bel trok, erkende Vodafone het probleem en heeft het de procedure onmiddellijk veranderd. "We hebben de procedure om te blokkeren direct dichtgezet en het is dus nu niet meer mogelijk een nummer te blokkeren zonder dat je een medewerker aan de lijn hebt gehad", aldus een woordvoerder.


Gevraagd naar de reden waarom het zo kinderlijk eenvoudig was om nummers van anderen te blokkeren, antwoordde de Vodafone-woordvoerder: "We wilden het zo makkelijk mogelijk maken om bij verlies je mobieltje zo snel mogelijk te blokkeren om zo te voorkomen dat dieven misbruik maken van je telefoon."

source: www.rtlnieuws.nl

> Meer nieuws

ImeiXS/ReciperoXS
Schenkkade 50
2595 AR Den Haag
Nederland


info(at)imeixs.com
T  +31 (0)15 30 30 333
F  +31 (0)15 25 16 966

Afmelden nieuwsbrief

x
Vul uw e-mail in om uzelf af te melden van de nieuwsbrief.