Consumenten beveiligen mobiele telefoons slecht

Consumenten beveiligen hun mobiele telefoons slecht tegen ongeautoriseerde toegang. Dit concluderen onderzoekers van McAfee.


PIN-code en wachtwoord ook niet strengste beveiliging
Tot slot worden de onderzoekers nogmaals bevestigd in hun theorie dat mobiele consumenten zich nog steeds weinig zorgen maken over de beveiliging van hun gegevens op mobiele toestellen. Slechts één op de vijf respondenten heeft een back-up van zijn vertrouwelijke gegevens gemaakt. Daarnaast bewaart nog eens 15 procent andere wachtwoorden op zijn toestel, vaak in de notie-applicatie. Wanneer mobiele toestellen in verkeerde handen vallen, is dus niet alleen de persoonlijke informatie van de eigenaar gecompromitteerd, maar wellicht ook die van anderen of van bedrijven.


Laatste onderzoeksgegevens
Meer dan één op de tien respondenten geeft aan dat zij dezelfde PIN-code gebruiken voor meerdere mobiele toestellen of accounts. In Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gebruiken consumenten vaak de allereerste PIN-code die zij ooit hebben gekregen. Zij gebruiken deze code ook voor nieuwe apparaten. In Frankrijk en de Verenigde Staten gebruiken consumenten vaak een geluksgetal als PIN-code. De onderzoekers geven aan dat ook het gebruik van wachtwoorden geen garantie is voor absolute mobiele veiligheid. Ruim de helft van de respondenten geeft aan dat zij hun wachtwoorden en PIN-codes met anderen hebben gedeeld. Eindgebruikers delen vaker PIN-codes voor tablets, 61 procent, dan van mobiele telefoons. Informatie die op een mobiele telefoon staat, is dus belangrijker dan die op een tablet, zo concludeert McAfee.


Laatste onderzoeksgegevens
Volgens het onderzoek Mobile Security: McAfee Consumer Trends Report onder drieduizend respondenten wereldwijd van de onderzoekers van de beveiligingsspecialist beveiligt maar liefs een derde van de consumenten zijn mobiele telefoon of tablet met een PIN-code of wachtwoord. De rest van alle mobiele apparaten zijn dus niet beveiligd. De specialisten maken zich hierover ernstig zorgen.

source: Telecomnieuwsnet

> Meer nieuws

ImeiXS/ReciperoXS
Schenkkade 50
2595 AR Den Haag
Nederland


info(at)imeixs.com
T  +31 (0)15 30 30 333
F  +31 (0)15 25 16 966

Afmelden nieuwsbrief

x
Vul uw e-mail in om uzelf af te melden van de nieuwsbrief.