Campagne tegen smartphones-diefstal start op middelbare scholen

Geplaatst op 02-10-2013


AMSTERDAM - De campagne ´Hier waak ik´ gaat deze week van start op middelbare scholen in Amsterdam. Deze campagne is gericht op het terugdringen van diefstal van smartphones in het voortgezet- en beroepsonderwijs.
Scholieren worden hierbij gestimuleerd om volg-apps op hun smartphone te installeren. Hierdoor kunnen gestolen of verloren mobiele telefoons worden getraceerd. Promotieteams helpen hen bij het installeren van deze app. 

De Amsterdamse politie en gemeente Amsterdam startten de campagne naar aanleiding van een zorgwekkende ontwikkeling in 2012. Van alle slachtoffers van straatroof was namelijk 21% tussen de 12 en 17 jaar oud. Van de rovers viel zelfs 45% binnen deze leeftijdscategorie.   

"We zien dat smartphones een zeer gewilde buit zijn voor straatrovers. Het zijn ontzettend kostbare apparaten, waar men op straat toch vaak vrij achteloos mee om gaat. Ik hoop dat deze campagne bijdraagt aan de bewustwording en dat het aantal gestolen mobiele telefoons afneemt door het actieve gebruik van volg-apps. In Nederland is het namelijk nog steeds niet mogelijk om het Imei-nummer van een gestolen mobiele telefoon te blokkeren en het toestel op die manier onbruikbaar te maken voor dieven”, aldus Jonne Janssen, regionaal projectcoördinator straatroof bij de politie. 

De inzet van de campagne is één van de maatregelen om het aantal straatroven in Amsterdam tegen te gaan. Scholen die niet door een promotieteam worden bezocht, worden aangeschreven door Pieter-Jaap Aalbersberg, politiechef van de eenheid Amsterdam, met het verzoek de campagne onder de aandacht van leerlingen te brengen. De scholen ontvangen daarvoor promotiemateriaal.


source: www.dichtbij.nl

> Meer nieuws

ImeiXS/ReciperoXS
Schenkkade 50
2595 AR Den Haag
Nederland


info(at)imeixs.com
T  +31 (0)15 30 30 333
F  +31 (0)15 25 16 966

Afmelden nieuwsbrief

x
Vul uw e-mail in om uzelf af te melden van de nieuwsbrief.