Mobimy
Voor IMEI validatie

MobiMY Service en Products

In de afgelopen jaren is het aantal functies en het gebruik van mobiele apparaten explosief gestegen. Dit zorgt ervoor dat de mobieltjes steeds belangrijker en waardevoller worden. Voor criminelen is, naast de waarde van het apparaat, ook de gevoelige informatie op het toestel steeds aantrekkelijker. Gevolg is dat toestellen regelmatig op illegale wijze doorverkocht worden aan derden. Dit is niet alleen een probleem voor de consument maar ook voor telecom providers, verzekeraars, banken, politie en overheden.

Om de schade voor meerdere partijen te beperken, heeft ImeiXS een unieke dienst ontwikkeld: MobiMY. MobiMY maakt het mogelijk om apparaten op een eenvoudige manier te registreren, hiernaast biedt de dienst aanvullende mogelijkheden zoals de track & trace functionaliteit en diverse validatiemethodes.

De MobiMY dienst biedt uitkomst voor zowel de consument als bedrijven. Het systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

• MobiMY website
• De App / MobiMY+
• Business Portal


• SMS registratie
• XML-interface voor automatisering


MobiMY Website

De MobiMY website is voor consumenten de centrale ingang tot het systeem om zich preventief te registreren. In een paar eenvoudige stappen is de registratie veilig en snel afgerond. Na registratie kan men gemakkelijk een incident melden, bijvoorbeeld als het toestel kwijt of gestolen is. Ook kunnen vinders zich hier melden, nadat zij een toestel gevonden hebben. Vanuit MobiMY wordt dan de rechtmatige eigenaar geïnformeerd en kan deze kiezen op welke manier het toestel zijn weg weer terug vindt.

MobiMY+

MobiMY+ is een speciaal ontwikkelde App voor smartphones. Met behulp van deze beveiligde App kan op een zeer eenvoudige manier het toestel worden geregistreerd. De App haalt essentiële gegevens, zoals het IMEI-nummer op uit het toestel en verwerkt deze tijdens de registratie naar het systeem. De App stelt gebruikers in staat persoonlijke gegevens en data op het toestel veilig te stellen. Bovendien biedt de App een aantal andere functionaliteiten, zoals het op afstand vergrendelen, het lokaliseren en indien noodzakelijk alle gegevens van het apparaat wissen. Met de MobiMY+ App kunnen zelfs berichten naar het verloren toestel worden verzonden.

SMS

Niet alle toestellen ondersteunen een App. Hiervoor heeft ImeiXS SMS-registratie mogelijk gemaakt. Via een SMS’je registreer je je simpel voor de MobiMY service. Er is hierbij geen internet toegang nodig om te registreren. Dit is vooral voor oudere toestellen een unieke oplossing. Via SMS ben u dus ook beveiligd dankzij MobiMY.

De MobiMY Portal

Voor de zakelijke markt heeft ImeiXS een specifieke dienstverlening ontwikkeld: de MobiMY portal. Met gebruik van de MobiMY business portal kunnen geautoriseerde gebruikers in een beveiligde omgeving op een efficiënte manier registraties uitvoeren en beheren.

Klik hier voor meer informatie

XML interface

Voor systeemintegratie heeft MobiMY een XML-interface beschikbaar. Hiermee kan het MobiMY IMEI-validatieproces geïntegreerd worden in het bedrijfssysteem. Registeren kan vervolgens volledig geautomatiseerd worden.

Afmelden nieuwsbrief

x
Vul uw e-mail in om uzelf af te melden van de nieuwsbrief.